Nederlands - nl-NLEnglish (United Kingdom)
Banner

ISO 17025 en ISO 15189

                                                                                                                                                                                                                                                    
QA Laboratory Consult kan uw laboratorium helpen bij het opzetten en het onderhouden van een management systeem volgens ISO/IEC 17025 of ISO 15189. Wij hebben veel ervaring met de begeleiding van het laboratorium tot aan het verkrijgen van de accreditatie en het blijvend onderhouden van beide systemen. Uitgangspunt daarbij is de situatie van uw bedrijf en uw laboratorium en de doelen die u voor het bedrijf of  laboratorium heeft gesteld. Daarbij gaan wij uit van mogelijk al aanwezige Management systemen, zoals ISO 9001, ISO 14001 of OHSAS 18001. Integratie van verschillende typen van management systemen die voor u van belang zijn vergroot de efficiency van de systemen voor uw bedrijf en vergroot de toegankelijkheid ervan voor uw werknemers.
                                                                                                                                                                                                                    Laboratoria die werken volgens een management systeem of kwaliteits systeem hebben daarmee geregeld dat testen worden uitgevoerd aan de hand van normen of volledig gevalideerde eigen methoden en dat, waar mogelijk, de testen plaatsvinden op basis van herleidbare standaarden. Als laboratoria een accreditatie hebben verkregen, betekent dit dat ze hebben bewezen dat ze testen uitvoeren met een hoge mate van zekerheid en volgens een specifieke norm of volgens een volledig gevalideerde eigen methode. Belangrijk is tevens het deelnemen aan ringonderzoeken, waarmee de prestaties van het laboratorium voor specifieke verrichtingen, worden vergeleken met een groep van ander laboratoria.
                                                                                                                                                                                                                            Voor laboratoria zijn twee normen van toepassing:
  • ISO/IEC 17025 voor laboratoria algemeen.
  • ISO 15189 voor medische laboratoria.
Een belangrijk onderdeel bij het onderhoud van uw management systeem is het regelmatig toetsten van het systeem door middel van interne audits. Hiermee blijft u continu het systeem verbeteren om uw gestelde doelen te kunnen realiseren. QA Laboratory Consult kan deze interne audits voor u uitvoeren of wij kunnen uw mensen opleiden tot interne auditors.
Indien u vragen heeft over de implementatie/onderhoud van management systemen of over interne audits of wilt u eens verder met ons van gedachten wilt wisselen over dit onderwerp, kunt u dit formulier invullen of een e-mail sturen naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.